Program: luni-duminica:10:00-16:00
Pret: Skansen + Acvariu: 260 SEK (adulti)
240 SEK ( studentii/pensionarii)
130 SEK ( tinerii intre 4-15 ani)
Adresa: Marknadsgatan, 115 21 Stockholm
Site: www.skansen.se

Un fel de Muzeul Satului din Bucuresti sau Muzeul Astra din Sibiu, insa intins pe o suprafata mult mai mare( 300.000 metri patrati) si care acopera 5 secole de istorie suedeza. Are particularitatea de a fi cel mai vechi muzeu in aer liber din lume, fiind inaugurat in 1891 de catre Artur Hazelius. Peste 150 de locuinte si alte dependinte au fost aduse aici de pe intreg teritoriul Suediei, astfel incat sa-i poarte pe vizitatori inapoi in timp. La asta contribuie si angajatii care sunt imbracati in haine specifice anumitor epoci.

Insa Skansen-ul nu se limiteaza doar la cladiri. Aici, atat cei mari, cat si cei mici, pot vizita si o ferma cu animale domestice, o gradina zoo cu animale specifice zonei de nord precum reni, ursi, lupi sau rasi, dar si un acvariu.

Daca aveti posibilitatea, incercati sa ajungeti aici in timpul festivitatilor care marcheaza Solstitiul de Vara, o adevarata sarbatoare in aceasta tara nordica. Pe 21 iunie soarele nu apune deloc (stiti deja ca este perioada Noptilor Albe), iar acest lucru este sarbatorit in Skansen prin traditii, muzica, dans si multa voie buna.

Obiecte traditionale handmade puteti achizitiona de la numerosii artizani pe care ii veti intalni de-a lungul plimbarii. Si toti aici este si unul dintre locurile din care puteti avea si cea mai frumoasa priveliste asupra Stockholm-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *