Grota Albastra se gaseste pe coasta sudica a Maltei, chiar langa localitatea Wied Iz-Zurriq si este fara indoiala una dintre cele mai cunoscute atractii turistice. Ca sa ajungem acolo a trebuit sa luam din Valletta autobuzul 74, singurul care ajunge in zona si care circula la un interval de 60 de minute.

In cazul in care nu suferi de rau de mare, atunci excursia cu barca pana la Grota Albastra si restul pesterilor este „must” absolut. Pretul unei astfel de excursii pentru un adult este de 8€. Din fericire, nu a trebuit sa asteptam mai deloc pentru ca pe de-o parte erau foarte putini turisti din cauza pandemiei, iar pe de alta fiindca sunt mai multe barci care pot opera in acelasi timp. Insa chiar si daca vei fi nevoit sa astepti un pic, crede-ma va merita din plin. O astfel de excursie dureaza in jur de 20 de minute, iar pe langa atractia principala se mai viziteaza si Honeymoon Cave, Cat’s Cave si minunata Reflection Cave, trei grote cu o apa incredibil de albastra.

Fotografiile si filmuletele pe care le-am facut nu surprind mai deloc frumusetea peisajului. Trebuie sa fii acolo in barca ca sa simti cu adevarat maretia naturii.

Tot de aici puteti zari micuta si stancoasa insula Fifla care rasare din apele marii la aproximativ. 5 km de Malta. Este nelocuita si pana in 1971 a fost folosita ca si tinta de catre armata engleza care se antrena pentru un posibil bombardament. Din 1988 a devenit rezervatie naturala adapostind specii extrem de rare de soparle si pasari.

In restul zilei, ne-am relaxat si ne-am bucurat de mare si soare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *