Lisabona este un oras vibrant si plin de culoare, unde fiecare colt ascunde o surpriza fascinanta. Cu o istorie bogata, o cultura efervescenta si peisaje de neuitat, Lisabona isi asteapta cu bratele deschise vizitatorii sa descopere cele mai captivante experiente pe care le poate oferi. De la straduțele sale inguste si pline de viata, la monumente si palate istorice, bucataria delicioasa si vederea panoramica asupra orasului, Lisabona este un loc unde aventura si frumusetea se intalnesc intr-un mod unic. In acest articol, vom explora cele mai interesante 15 lucruri si activitati pe care le poti face in Lisabona, aducandu-va mai aproape de spiritul vibrant si farmecul acestui oras minunat.

  1. Admirati raul Tejo de pe terasa Torre de Bélem, o bijuterie a arhitecturii manueline si un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Torre de Bélem
Torre de Bélem
Torre de Bélem

2. Tot pe lista UNESCO se afla si Mosteiro dos Jerónimos, construita din ordinul lui Manuel I drept rasplata pentru succesul expeditiei lui Vasco da Gama in India.  Aici isi dorm somnul de veci personalitati marcante ale istoriei si literaturii portugheze printre care Regele Manuel I, Vasco da Gama, Luis de Camões sau Fernando Pessoa.

Mosteiro dos Jerónimos
Mosteiro dos Jerónimos

3. Cumparati traditionalele Pasteis de Belém, din patiseria cu acelasi nume, aflata chiar langa Mosteiro dos Jerónimos condusa de aceeasi familie de mai bine de cinci generatii. Reteta acestei delicioase tarte cu ou le apartine calugarilor catolici de Mosteiro dos Jerónimos si dateaza din secolul al XVIII-lea.

Pasteis de Belém
Pasteis de Belém

4. Traiti experienta Pilar 7 Bridge, un tur de realitate virtuala deschis intr-unul dintre pilonii care sustin Podul 25 de Abril.

Pilar 7 Bridge

5. Traversati Ponte 25 de abril, un pod suspendat cu o lungime de 2 km care leaga Lisabona de orasul Almada.

Ponte 25 de abril
Ponte 25 de abril

6. Urcati in Mirador Cristo Rey (de 28 de metri inaltime) aplasat la unul dintre capetele podului. Inspirat de Cristo Redentor din Río de Janeiro, acesta pare ca imbratiseaza intregul oras.

Mirador Cristo Rey
Mirador Cristo Rey
Mirador Cristo Rey

7. Faceti o vizita la Castelul São Jorge, de origine maura, situat pe cea mai inalta colina din Lisabona.

Castelul São Jorge
Castelul São Jorge
Castelul São Jorge
Castelul São Jorge

8. Degustati o portie de bacalhau traditional in Mercado da Ribeira (Time Out Market), un fel de rai al gurmanzilor, aflat chiar in mijlocul Lisabonei. Se spune despre portughezi ca au 365 de mancaruri ce au la baza acest tip de cod sarat, cate una pentru fiecare zi a anului.

Mercado da Ribeira (Time Out Market)

8. Contemplati privelistea de la Mirador Santa Luzia, cel mai faimos punct de belvedere din Lisabona;

Mirador Santa Luzia
Mirador Santa Luzia
Mirador Santa Luzia
Mirador Santa Luzia

10. Plimbati-va cu Tramvaiul 28, micutul tramvai galben devenit simbol al orasului, care urca si coboara neincetat pe stradutele cartierelor Chiado, Baixa si Graça.

Tramvaiul 28

11. Intrati in Sé de Lisboa sau Catedrala Santa Maria Maior, cea mai veche bisica din oras, a carei origine dateaza din secolul al XII-lea, pentru a-i afla istoria si pentru a-i decoperi comorile pe care le ascunde.

Sé de Lisboa
Sé de Lisboa
Sé de Lisboa

12. Beti o ginjinha (un fel de visinata) in Praça do Comércio, cunoscuta si sub numele de Sala de Receptii a Lisabonei.Impresionanta piata este dominata de statuia ecvestra a Regelui José I.

Praça do Comércio
Praça do Comércio
Praça do Comércio
Praça do Comércio

13. Utilizati Elevador de Santa Justa, un lift de 45 m inaltime, proiectat de un discipol al marelui Gustave Eiffel. Acesta leaga cartierul Baixa (Orasul de Jos) cu cartierul Chiado.

14. Petreceti o seara intr-un local traditional cu muzica fado din cartierul Alfama, un gen muzical aparte,cu versuri melancolice, pe care Amalia Rodrigues, prin vocea ei exceptionala, l-a facut cunoscut in intreaga lume.

15. Aflati totul despre viata marina la Oceanário de Lisboa, al doilea ca marime din Europa, aflat in Parque das Nações, un cartier cu arhitectura futurista.

Oceanário de Lisboa
Oceanário de Lisboa
Oceanário de Lisboa
Oceanário de Lisboa
Oceanário de Lisboa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *