BASILICA Di SAN DOMENICO

Program: Lunea- Sambata: 09:00-12:00 si 15:30-18:00

                   Duminica: 15:30-17:00                

Adresa:  Piazza San Domenico, 13, 40124 Bologna

Pret intrare: gratuit.

Site:  www.conventosandomenico.org

Basilica di San Domenico este una dintre cele mai frumoase biserici din Bologna. Ea a fost infiintata de catre Sfantul Dominic, fondatorul ordinului dominican, in jurul anului 1200, atunci cand a sosit in Bologna. Sfantul Dominic a murit in aceasta biserica in 1221, iar ramasitele sale sunt pastrate si astazi intr-un mormant de marmura creat de catre Nicola Pisano si Niccolo dell’Arca, considerat a fi o adevarata opera de arta.

Atunci cand veti ajunge la capela in care se afla mormantul Sfantului Dominic uitati-va cu atentie la trei dintre sculpturile de pe acesta: Ingerul care tine in mana o lumanare, Sculptura care il infatiseaza pe Sfantul Petroniu si cea a Sfantului Proclus. De ce? Pentru ca ele au fost realizate chiar de catre Michelangelo.

Alte puncte de atractie din biserica sunt: Crucifixul lui Giunta Pisano, Orga la care candva a cantat si tanarul Mozart, dar si Strana din lemn creata de catre Damiano of Bergamo.

In partea stanga a bisericii, privind dinspre intrare, veti gasi un sicriu din sticla in care la prima vedere pare ca se gasesc ramasitele mumificate ale vreunui sfant. In realitate insa, este vorba doar de o reprezentare in ceara a lui Jakob Griesinger din Ulm. Adevaratele sale ramasite se gasesc intr-o urna mult mai discreta din acest sfant lacas. Pe perete, in stanga acestui sicriu, par a se afla si ramasitele teologului Serafino Capponi, Acesta apare cu capul intr-o parte, tinand in mana o cruce. Si in acest caz este vorba doar de o iluzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *