PALLAZZO DELL’ARCHIGINNASIO

Program: Luni-Vineri: 10:00-18:00

                      Sambata: 10:00 -19:00

                      Duminica: 10:00-14:00

Adresa: Piazza Galvani, 1, 40124 Bologna .

Pret intrare: 3 euro in Amfitetrul de Anatomie si Sala de Lectura

                  acces gratuit in biblioteca.

O vizita la Archiginnasio, prima Universitate din Bologna fondata in 1088, este obligatorie. Archiginnasio are doua etaje si o curte interioara in care se mai gaseste si fosta Biserica Santa Maria dei Bulgari.

Curtea interioara

La primul etaj al cladirii veti gasi pe langa biblioteca, si fascinantul Amfitearu de Anatomie, pe care nu ezitati sa-l vizitati. Aici corpurile erau autopsiate pentru primele cercetari asupra corpului uman. Peretii si tavanul amfiteatrului sunt facuti din lemn de brad. Incaperea este decorata si cu statuile diverselor personalitati medicale ale vremii

Amfiteatrul de Anatomie
Tavanul Amfiteatrului de Anatomie
Unul dintre peretii Amfiteatrului de Anatomie

O alta atractie de neratat din aceasta cladire sunt peretii holurilor care sunt acoperiti cu mii de steme care reprezinta un fel de semnatura a studentilor care au invatat acolo. Numele studentilor apare alaturi de stema orasului sau a tarii din care provin.

In cei 3 euro este inclusa si vizita in Sala Strabat Mater, denumita asa dupa ce acolo a avut loc in 18 martie 1942 premiera spectacolului Strabat Mater a lui Gioachino Rossini in regia lui Gaetano Donizetti. In aceasta sala este si un fel de biblioteca pentru ca aici se gasesc,grupate in diverse domenii, carti extrem de vechi si foarte valoroase  In dreapta Salii Strabat Mater se mai afla o incapere, inchisa publicului, numita Sala Rusconi in care se gasesc alte cateva mii de carti vechi. Desi nu se poate vizita, se pot face poze foarte frumoase, iar senzatia pe care o lasa este aceea infinit.

Sala Strabat Mater
Sala Rusconi

Astazi in Sala Strabat Mater au loc frecvent evenimente culturale, congrese si expozitii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *