Turnul din Pisa este simbolul orasului, fiind cunoscut in intreaga lume gratie pozitiei sale inclinate. Constructia lui a inceput in 1173 si a continuat pe parcursul a 200 de ani, aceasta fiind intrerupta de diversele razboaie locale. Turnul a fost proiectat pe verticala, insa din cauza pamantului nisipos, acesta s-a inclinat. In ciuda faptului ca de-a lungul timpului s-au folosit diverse trucuri pentru a-i remedia pozitia, turnul continua sa se incline de la an la an cu 1 mm.

Legenda spune ca, pentru a testa una dintre teoriile lui Aristotel, conform careia obiectele grele cad cu o viteza mai mare decat cele usoare, Galileo Galilei s-ar fi urcat in acest turn si ar fi aruncat de acolo doua corpuri de diferite greutati. In urma acestui experiment, Galilei a demonstrat ca aceasta teorie aristotelica este complet eronata.

Cei care doresc pot urca, contra cost, cele 297 de trepte pana in varf de unde pot admira panorama orasului. Pentru ca numarul celor care pot urca este unul limitat in fiecare zi, va recomand sa faceti rezervare din timp pe site-ul oficial: https://www.opapisa.it/en/tickets/buy/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *