Dupa incredibila portie de cultura de care am avut parte in primele cinci zile, am zis sa luam o pauza si sa si profitam putin de mare si soare. Directia: Laguna Albastra din Insula Comino. 

Cu apele sale transparente de un turcoaz ireal si nisip alb, Laguna Albastra este o bijuterie a Mediteranei, aflata chiar intre micutele insule Comino si Cominotto. Este unul dintre acele locuri pe care nu trebuie sa le ratezi sub nicio forma daca ajungi in Malta, in special in sezonul estival.

Profita de calatoria la Laguna Albastra si viziteaza si insula Comino, care nu este deloc mare (are doar 3,5 km2). Tocmai din cauza acestei dimensiuni mici, dezvoltarea insulei a fost inutila, ea devenind in acest moment un sanctuar al salbaticiei. In sud-vestul insulei se poate vizita Turnul Sf. Maria construit in 1618 de catre Marele Maestru Alof de Wignacourt.

Cum se ajunge la Laguna Albastra

Pentru a ajunge aici trebuie sa iei autobuzul 45 din Valleta pana in orasul Cirkewwa (nord-estul Maltei). De acolo pleaca feriboturile catre Laguna Albastra si catre Mgarr (Insula Gozo). Calatoria dureaza 20 de minute, iar dus-intors vei plati in jur de 10 euro. Feriboturile circula din ora in ora. De asemenea, se poate ajunge si cu barca Hop-on-Hop-off, varianta pentru care am optat, avand in vedere ca aveam inclus in abonamentul pe 7 zile la transportul public si o zi cu aceasta barca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *