In cea de-a patra zi, am decis sa exploram partea de nord a insulei, locul in care sunt concentrate cele mai multe plaje cu nisip si unde se gasesc doua dintre obiectivele pe care tineam neaparat sa le vizitam: Acvariul si Popeye Village. Despre cel din urma am un articol separat AICI

Ideea cu Acvariul ne-a venit dupa ce odata cu biletul achizitionat pentru plimbarea cu barca la Grota Albastra am primit si un voucher cu o reducere de 3 euro de persoana. Asa ca ne-am suit in autobuzul 45 ( aceeasi destinatie au si autobuzele 48 si 31) si dupa o calatorie de aproximativ 40 de minute am ajuns la Triq it-Trunciera, in Qawra. Pretul pentru un adult este de 13.90€, insa cu reducere am platit fiecare 10.90 euro.

Acvariul nu este unul impresionant, insa este un loc perfect daca vreti sa scapati de soarele torid de afara sau sa-i tineti ocupati pe cei mici. El este impartit in sase zone:

Zona 1. TARMUL DE VEST AL MALTEI & SUBMARINUL

In aceasta zona se gasesc pesti tipici Marii Mediterane precum Dorada (Sparus aurata), Bibanul European de Mare (Dicentrarchus labrax) sau pesti din specia Mugilidelor.

Tot acolo vei gasi si un submarin. Acesta este o copie a lui HMS Stubborn folosit in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial care acum este o atractie populara printre iubitorii de scufundari, aflat la mica distanta de Qawra. Uitandu-va pe fereastra submarinului veti putea vedea o serie de creaturi marine precum caracatite, anemone sau pesti papagal.

Zona 2. PORTUL DIN VALLETTA

In cele doua mari bazine din aceasta zona se gasesc specii locale, cum ar fi homarul mediteranean, pesti de foc (lionfish), puffer pitic si multe altele.

Zona 3. OCEANUL INDIAN SI OCEANUL PACIFIC

In timp ce veti trece prin tunelul din sticla, pe deasupra voastra vor inota, rechini de mici dimensiuni, pisici de mare, bancuri de pesti cu buze rosii si alte specii ticipe oceanelor tropicale.

Zona 4. PERIOADA ROMANA

In aceasta zona veti gasi replici ale unor obiecte din perioada romana printre care inoata in voie pestii. Ancora expusa aici este o replica a celei gasite in 2005 si care se pare ca dateaza din timpul naufragiului Sf. Pavel. Originalul este expus Muzeul Maritim din Malta.

Statuia lui Iisus Hristos este si ea o copie a celei scufundate pentru a marca astfel vizita in Malta din 1990 a Papei Ioan Paul al II-lea. Printre pestii care inoata in jurul statuii sunt castanelele (Chromis Chromis), bibani de mare (Serranus scriba) si echinoide.

Zona 5. GOZO SI COMINO

In aceasta zona sunt trei bazine cu apa dulce specifici raurilor si lacurilor precum piranha, pesti Oscar sau somni.

Zona 6. REPTILE SI AMFIBIENI

Gandaci, tarantule albe si rosii, serpi si broaste otravitoare, toate sunt expuse aici.

Dupa ce ne-am minunat de toate aceste creaturi ale marii si cum era chiar ora pranzului, ne-am asezat la masa in restaurantul din incinta, „La Nave Bistro”. Preturile sunt acceptabile, iar mancarea delicioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *