Quake Museum

Quake este un muzeu interactiv fascinant care este dedicat stiintei, tehnologiei si istoriei. Numele sau, care inseamna cutremur, face referire la principala sa atractie: un simulator care reproduce tremurul seismului din 1 noiembrie 1755, intr-un mediu sigur, folosindu-se de efecte audio-video. Prin intermediul tehnologiei de ultima ora, vizitatorii sunt transportati pe strazile din Lisabona din secolul al XVIII-lea si vor avea ocazia sa traiasca pe pielea lor ceea ce s-a intamplat in acea zi fatidica. Sunteti gata sa experimentati neprevazutul?

Dupa ce v-ati inregistrat la receptie( platiti biletul daca n-ati facut-o deja online, va dati numele, adresa de e-mail si nationalitatea), veti primi fiecare cate o bratara cu ajutorul careia veti putea inregistra vizita ( toate informatiile si pozele le veti primi pe e-mail in cel mult o jumatate de ora de la finalul turului). Grupul este format din cel mult 20 de persoane, astfel incat fiecare sa se poata bucura in mod corespunzator de tot ce este disponibil in fiecare incapere a muzeului.

VA RECOMAND SA ACHIZITIONATI BILETE ONLINE DE AICI PENTRU A FI SIGURI CA PRINDETI LOCURI IN ZIUA SI LA ORA DORITA

Prima camera prezinta contextul cutremurului din 1755 si va pregateste pentru o experienta inedita care va dura in jur de 1 ora si jumatate.

Sunteti apoi introdusi intr-o Sala de Antrenament in care veti fi lasati timp de 10 minute. In aceasta sala de pregatire seismica sunt amplasate mai multe standuri interactive cu ajutorul carora puteti sa intelegeti mai bine cum functioneaza scoarta terestra si placile tectonice, cum se declanseaza tsunami-urile si cum sa va descurcati in caz de urgenta. Practic veti afla totul despre cutremure!

Sala de antrenament

Odata antrenati, intrati in asa numita Masina a Timpului, care va duce fix in ziua de 1 noiembrie 1755. Desigur, nu inainte de a trece prin unele dintre cele mai importante momente din istoria lumii precum pandemia de COVID-19 sau cele Doua Razboaie Mondiale.

Masina timpului va va transporta direct pe strazile din Lisabona in secolul al XVIII-lea, in momentele de dinaintea cutremurului. Intrati in atmosfera vremii si, prin multitudinea de informatii ce va sunt puse la dispozitie, aveti prilejul sa aflati cum se desfasura viata de zi cu zi a locuitorilor.

Urmeaza acum cel mai asteptat moment al vizitei: intrarea in simulatorul cutremurului din 1 noiembrie 1755. Cu ajutorul unei tehnologii multimedia inovatoare imersiva (mirosuri, sunete, fum si miscare) veti fi plasati chiar in „epicentrul” evenimentului.

Dupa ce sunteti “zguduiti” bine, va reintoarceti pe strazile Lisabonei, de aceasta data un oras aflat in ruine, devastat de cutremur, incendii si tsunami.

In ultima incapere a turului, asa numita Sala dos Contos(Sala Povestirilor), aflati cum a fost reconstruit orasul si care au fost masurile luate pentru a preveni un astfel de dezastru in viitor. Mai mult decat atat, aveti ocazia sa ascultati o serie de povesti fantastice ale unor supravietuitori.

Credeti-ma, este o experienta unica care va va face sa vedeti capitala portugheza dintr-o perspectiva complet diferita. Muzeul este deschis in fiecare zi a saptamanii, in intervalul 10:00-18:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *