TORRE DEGLI ASINELLI

Program: Luni-Duminica: 09:00-17:00 (sezonul de iarna)

                                                   09:00 -19:00(sezonul de vara)

Adresa: Piazza di Porta Ravegnana , 40126 Bologna .

Pret intrare: 5 euro urcarea in turn.

Atentie! Biletele nu se achizitioneaza de la baza turnului, asa cum am fi tentati sa credem, ci doar online sau de la Centrul de Informare Turistica aflat in Piazza Maggiore. Va sfatuiesc sa le luati online pentru a va putea alege ora la care doriti sa urcati, dat fiind faptul ca un numar limitat de persoane pot urca intr-o ora. Biletele se achizitioneaza de pe site-ul: https://www.duetorribologna.com

Este una dintre experientele de neratat in Bologna, turnul fiind si unul dintre simbolurile orasului. El are o inaltime de 97 m, iar pentru a ajunge in varful sau trebuie sa urcati toate cele 498 trepte, insa nu trebuie sa va faceti probleme din cauza oboselii, pentru ca din cand in cand veti gasi locuri in care va puteti odihni. Toata oboseala va disparea in momentul in care veti ajunge in varf si veti admira de acolo privelistea superba asupra orasului.

Vedere din Turnul Asinelli

In trecut existau in jur de 180 de astfel de turnuri in tot orasul, insa de-a lungul timpului multe s-au daramant sau au fost demolate pentru a face loc altor cladiri. In prezent mai exista cam 20, iar in imediata sa apropiere este Turnul Garisenda. Turnul a fost construit intre 1109 si 1119 de catre membrii familiei Asinelli, de unde si numele sau. Se banuieste ca familiile bogate din oras construiau astfel de turnuri pentru a-si arata puterea si influenta. Cu cat erau mai mari, cu atat familia era mai importanta.

Turnul Garisenda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *