Malaga este un oras multicultural, istoric si avangardist. Multitudinea de atractii pe care le ofera, fac ca acest oras sa fi devenit, in ultimii ani, destinatia perfecta pentru o evadare de weekend. Cu aproape trei mii de ore de soare pe an, orasul ne invita sa ne plimbam pe strazile sale pentru a-i descoperi, incet, dar sigur, toate farmecele.

Ziua 1

Am inceput calatoria noastra de 48 de ore in Malaga la inaltime. Atat la propriu, cat si la figurat: castelul Gibralfaro, la 130 de metri deasupra nivelului marii, este prima noastra destinatie. De origine feniciana, Abderraman III a fost cel care a transformat ruinele gasite pe varful acestui munte strategic intr-o cetate al carei zid dublu si terase s-au pastrat pana in prezent. O plimbare printre cotloanele sale ne duce inapoi in trecut, desi, trebuie sa va marturisesc sincer ca privelistile sale sunt cel mai bun lucru din toata aceasta vizita.

Coborand pe un drum serpuit, dupa aproximativ 15 minute, ne apropiem de unul dintre cele mai emblematice monumente ale Malaga: Alcazaba. Si daca deja va surprinde de jos, stati sa vedeti ce va asteapta in interior.

Aceasta frumoasa fortificatie a fost construita de musulmani in secolul al XI-lea si a devenit una dintre cele mai importante atractii turistice ale capitalei Costa del Sol.

Urmati aleile pietruite care va poarta prin numeroase curti interioare, gradini, fantani si mozaicuri si bucurati-va de peisajele minunate pe care le ofera asupra orasului.

Desi in Alcazaba majoritatea decoratiunilor murale s-au pierdut, este totusi posibil sa vedeti recreari ale modului in care ar fi putut fi initial.

Alcazaba

Chiar la poalele fortaretei veti gasi o alta comoara: Teatrul Roman. Este unul dintre simbolurile vii ale Hispaniei romane si pentru a-i cunoaste originile trebuie sa ne intoarcem la primul secol dupa Hristos. A fost construit de Augustus si a ramas ascuns timp de secole pana cand, intamplator, a fost dezgropat in 1951.

Teatrul Roman
Teatrul Roman

De aici si pana in centru sunt doi pasi, asa ca facem si o scurta vizita la La Manquita, numele afectuos sub care toata lumea cunoaste impunatoarea Catedrala din Malaga – porecla ce i-a revenit pentru ca are doar un singur turn, celalalt ramanand neterminat –. Este construita in stil gotic, insa pot fi observate si unele infleunte baroce si renascentiste. Daca sunteti iubitori de arta, atunci cu siguranta aici este locul in care trebuie sa mergeti.

Catedrala din Malaga
Catedrala din Malaga
Catedrala din Malaga

La cinci minute de mers pe jos de Catedrala, pe 8 Calle San Agustín se afla Muzeul Picasso Malaga (museopicassomalaga.org), ultima oprire a zilei, un muzeu dedicat operei celui mai cunoscut pictor originar din Malaga. O vizita obligatorie pentru a-i intelege creativitatea si pentru a-i contempla lucrarile.

Ziua 2

Cea de-a doua zi in Malaga a inceput cu o plimbare de-a lungul Calle del Marqués de Larios, o artera comerciala plina atat cu magazine traditionale, cat si cu spatii dedicate marilor case de moda internationale. Avem astfel ocazia sa gustam putin mai mult din ceea ce inseamna Malaga autentica. Pe parcursul anului, pe Calle Larios au loc mai multe evenimente culturale, iar strada este decorata cu lumini si crengi de iasomie, iar muzicienii incanta trecatorii cu ritmuri de flamenco.

Tot plimbandu-ne pe stradute, am ajuns fara sa vrem pe Calle Sagasta, acolo unde se afla Mercado Central de Ataranzanas, unul dintre cele mai vizitate locuri din Malaga. Fructele si legumele colorate ne capteaza instantaneu atentia. Pe tarabe se odihnesc pesti de toate speciile si marimile. Iar bucatile de jamon, o delicatesa locala, sunt atarnate la tot pasul.

Mercado Central de Ataranzanas

De aici ne indreptam pasii catre zona de litoral si facem o scurta oprire la Muelle Uno de Málaga (muelleuno.com), o faleza care, dupa renovarea din 2011, a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din oras. In ciuda aspectului sau modern, ne aflam intr-un port care are mai bine de trei mii de ani. In plus, in prezent este al doilea cel mai important terminal de croaziera din Spania.

Muelle Uno de Málaga (

Inainte de a pleca spre aeroport am dat o fuga si la una dintre cele mai celebre plaje si Spania, La Malagueta. Va recomand sa va asezati la unul dintre restaurantele de pe plaja si sa gustati o frigaruie de sardine. Este o mancare tipica si aici puteti avea siguranta ca este mereu proaspata.

La Malagueta

3 Replies to “48 de ore in Malaga”

  1. Foarte frumoasă descrierea ,am fost acum patru ani și nu am reușit să ajungem in Gibraltar,pe motiv că trebuie pașaport 😁dar am văzut că ai spus că nu trebuie ,de data asta daca ajung sigur nu ratez ,dar mi-am făcut și pașaport😅foarte frumoasa Malaga ,mi-am amintit de acele grătare cu pește care sunt super și multe altele ,mulțumesc pentru împărtășirea experienței 😘

  2. Foarte frumoasa descrierea, va citesc cu placere blogul. Daca imi permiti un comentariu, pentru mine ar fi important sa aflu cum ati ajuns in aceste destinatii, costurile calatoriei si unde v-ati cazat. Multumesc, vacante frumoase!

    1. Multumesc mult pentru comentariu! Ma ajuta foarte mult un astfel de feedback. Acum stiu mai bine ce am de facut si voi incerca sa completez articolele cu acest gen de informatii. La unele precum Istanbul, Copenhaga sau Sevilla exista deja spre sfarsitul articolului, dar mai sunt, e adevarat, multe altele unde lipsesc. Promit sa remediez problema in zilele urmatoare, insa pana atunci, daca aveti intrebari punctuale, va pot raspunde cu mare drag. Numai bine si vacante frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *