BASILICA DI SAN STEFANO

Program: Luni-Duminica: 09:15-18:00 (sezonul de iarna)

                                                  09:15 -19:15(sezonul de vara)

Adresa: Via Santo Stefano 24, 40125 Bologna .

Pret intrare: Intrarea libera in biserica.

Biserica di San Stefano este, de fapt, un complex format din 7 biserici, motiv pentru care mai este cunoscuta si sub numele de “Sette Chiese”. Intrarea se face prin Biserica Crucifixului care si-a luat numele de la Crucifixul din secolul al XIV-lea care orneaza altarul. Tot in biserica veti gasi o noua minunata sculptura care infatiseaza Plangerea lui Hristos. Imediat in spatele altarului sunt niste usi care duc intr-o cripta unde sunt tinute ramasitele sfintilor Vitalie si Agricola, Tot acolo, pe peretele din stanga, zaboviti cateva clipe in fata picturii Madonna della Neve.  Cum iesiti din cripta, pe o usa in dreapta, veti ajunge in Biserica Sfantului Mormant unde in trecut s-au gasit ramasitele Sf. Petronio, fondatorul complexului. 

Plangerea lui Hristos
Crucifixul din secolul al XIV-lea
Madonna della Neve
Biserica Sfantului Mormant

Veti ajunge apoi intr-o curte interioara, numita si Curtea lui Pillat, unde se spune ca si-ar fi spalat mainile Pilat dupa condamnarea la moarte a lui Iisus.

De aici ajungeti in Biserica Sf. Vitale si Sf. Agricola, unde va recomanda sa aruncati o privire asupra unei minunate sculpturi din lemn care infatiseaza Nasterea lui Hristos si care se banuieste ca ar fi cea mai veche din lume. Tot acolo, pe un perete aproape de iesirea in curte este si o pictura neobisnuita. Ea o infatiseaza pe Fecioara Maria insarcinata, tinand mana pe burta.

Cea mai veche sculptura din lemn care infatiseaza Nasterea lui Hristos
Fecioara Maria insarcinata

Tot acolo veti gasi si Biserica Trinitatii. La iesire veti trece printr-un mic muzeu religios si un magazin de suveniruri.

Imagine din muzeul religios
Imagine din muzeul religios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *