Sintra, Palatele Queluz si Mafra, Cascais, Cabo da Roca, Obidos sau Nazare… Daca aveti de gand sa faceti o excursie in capitala portugheza si v-ati planificat cateva zile in plus pentru a cunoaste si imprejurimile, iata cateva sugestii pentru a avea parte o vacanta senzationala. Toate in apropiere, la cel mult doua ore distanta. Unul mai interesant ca altul.

SINTRA

Distanta fata de Lisabona: 28 km (30 de minute)

Amplasat intr-o locatie spectaculoasa, intre stanci, paduri si izvoare, Sintra este un oras pitoresc cu o atmosfera mistica. Dominat de castele si palate cu o arhitectura impresionanta, Sintra este o destinatie ce pare desprinsa dintr-un basm. De la Castelo dos Mouros, o fortareata maura ce ofera vederi spectaculoase asupra orasului, pana la Palácio Nacional de Sintra, cu interioare bogat decorate in stiluri variate, fiecare colt al acestui oras emana istorie si mister. Strazile sale inguste sunt presarate cu cafenele si magazine traditionale, iar parcurile sale luxuriante sunt un refugiu de liniste si frumusete naturala.

In Sintra nu ratati:

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE SINTRA AICI

Sintra vazuta de la Palácio Nacional de Sintra
Palácio da Pena
Castelo dos Mouros
Palácio da Monserrate

CASCAIS

Distanta fata de Lisabona: 33 km (40 de minute)

Ceea ce a fost un mic sat de pescari in anii 1930, s-a transformat astazi intr-o statiune turistica de lux, pastrand totusi farmecul sau traditional de odinioara. Cu cladiri vechi, strazi pietruite si promenade linistite de-a lungul plajei, Cascais emana o atmosfera boema si sofisticata. De la explorarea istoriei sale in muzee si palate pana la relaxarea pe plajele insorite si degustarea bucatariei locale in restaurante cochete, acest oras ofera o experienta autentica portugheza.

In Cascais nu ratati:

 • Museo dos Condes de Castro Guimaraes, un conac din secolul al XIX-lea;
 • Farul Santa Marta;
 • Cetatea Cascais, astazi transformata intr-un spatiu dedicat artei, gastronomiei si designului cunoscut sub numele de Citadel Art District;
 • Boca do Inferno;

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE CASCAIS AICI

Farul Santa Marta
Cascais
Museo dos Condes de Castro Guimaraes

CABO DA ROCA

Distanta fata de Lisabona: 33 km (40 minute)

Cabo da Roca este o locatie de neratat daca aveti in plan sa vizitati regiunea Lisabonei. Acest promontoriu stancos, considerat a fi cel mai vestic punct al Europei continentale, ofera o panorama incredibila asupra Oceanului Atlantic si a peisajului salbatic al coastei portugheze. Este locul unde „pamantul se termina si marea incepe”, dupa cum spunea celebrul poet portughez Luís de Camões. Cu vanturi puternice, stanci abrupte si un far emblematic, Cabo da Roca este o destinatie captivanta pentru cei care cauta aventura si relaxare in mijlocul naturii.

In Cabo da Roca nu ratati:

 • Monumentul de piatra cu o cruce in varf pe care sunt trecutecoordonatele din Cabo da Roca;
 • Farul;
 • Achizitionati un certificat care sa ateste ca ati ajuns in cel mai vestic punct al Europei;

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE CABO DA ROCA AICI

Cabo da Roca
Cabo da Roca

PALATUL MAFRA

Distanta fata de Lisabona: 39 km (45 minute)

Comparat adesea cu Escorial datorita dimensiunilor sale,acest complex monumental, construit in secolul al XVIII-lea, este unul dintre cele mai mari palate din Europa si un exemplu impresionant al arhitecturii baroce portugheze.A fost nevoie de peste 50.000 de muncitori care sa lucreze zi si noapte timp de 13 ani lungi pentru a construi acest gigantic palat si manastire pe care Regele Joao V i l-a promis lui Dumnezeu in caz ca ii va da un mostenitor. Dorinta i-a fost indeplinita, astfel ca a rezultat un colos 40.000 m2 si 800 de camere.

La Palatul Mafra nu ratati:

 • Biblioteca;
 • Manastirea;
 • Biserica;

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE PALATUL MAFRA AICI

Biblioteca Palatului Mafra
Palatul Mafra
Palatul Mafra

PALATUL QUELUZ

Distanta fata de Lisabona: 18 km (25 minute)

Acest palat impresionant, construit in secolul al XVIII-lea, reflecta la fiecare pas bogatia si rafinamentul epocii sale. Fatada sa impunatoare este completata de gradinile sale vaste si bine ingrijite, care sunt considerate a fi printre cele mai frumoase din Europa. Interiorul palatului este la fel de impresionant, cu sali decorate opulent, mobilier elegant si detalii fine in stiluri variate.

In Palatul Queluz nu ratati:

 • Sala Tronului;
 • Sala Ambasadorilor;
 • Camera lui Don Quijote;
 • Gradinile decorate cu fantani si sculpturi

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE PALATUL QUELUZ AICI

Palatul Queluz
Palatul Queluz
Sala Tronului
Palatul Queluz

OBIDOS

Distanta fata de Lisabona: 85 km (1 ora si 30 minute)

Óbidos, un oras medieval fermecator situat in regiunea centrala a Portugaliei, este o bijuterie arhitecturala care te transporta inapoi in timp. Inconjurat de ziduri medievale bine pastrate si strazi inguste si intortocheate, Óbidos evoca atmosfera curteneasca de altadata. Cu istoria sa bogata, Óbidos este o destinatie obligatorie pentru cei care doresc sa descopere frumusesea si farmecul Portugaliei medievale.

In Óbidos nu ratati:

 • Castelul medieval;
 • Plaza de Santa María;
 • Muzeul Municipal;

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE OBIDOS AICI

Óbidos
Óbidos
Óbidos

NAZARE

Distanta fata de Lisabona: 122 km (2 ore)

Nazaré este o localitate aflata pe coasta Portugalia, cunoscuta in intrega lume pentru plajele sale magnifice si valurile uriase pe care se intrec cei mai buni surferi ai planetei. Cu o lunga istorie in pescuit si cultura marina, Nazaré este un loc vibrant, plin de viata si energie. Oricine viziteaza Nazaré va fi fara indoiala captivat de peisajele sale spectaculoase si de gastronomia sa delicioasa.

In Nazaré nu ratati:

 • Praia do Norte;
 • Fortul São Miguel Arcanjo
 • Sitio
 • Santuario da Nossa Senhora da Nazaré

GASITI UN ARTICOL DETALIAT DESPRE NAZARE AICI

Nazaré
Nazaré
Nazaré

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *