1. AMMAN

Amman este capitala Iordaniei. Un oras fascinant si plin de contraste, in care detaliile traditionale se intercaleaza cu modernismul. Bucurati-va de exotismul bazarurilor sale si, in acelasi timp, descoperiti Citadela – cel mai bun punct de belvedere din oras -si Teatrul Roman, plimbati-va prin centrul orasului sau pierdeti-va la apus de-a lungul frumoasei strazi Rainbow. Si acestea sunt doar cateva dintre experientele sale esentiale.

I-AM DEDICAT CAPITALEI UN INTREG ARTICOL PE CARE Il PUTETI CITI DAND CLICK AICI

Teatrul Roman
Moscheea Regelui Abdullah I
Rainbow Street 

2. JERASH

La numai o ora distanta de Amman se afla ruinele a ceea ce a fost odata unul dintre cele mai prospere orase din Orientul Mijlociu, un loc unde romanii au coexistat cu arabii. O simpla plimbare aici scoate la iveala ramasitele unei metropole incredibile: coloane ale unor vechi cladiri publice, un minunat amfiteatru, impozantul Arc al lui Hadrian sau hipodromul unde se tine in fiecare an un celebru festival care umple situl arheologic de muzica, culoare si bucurie.

UN GHID DE VIZITARE AL ORASULUI ANTIC JERASH, GASITI AICI

Jerash
Jerash
Jerash

3. MUNTELE NEBO

Punctul din care Moise a vazut tara promisa din Canaan este unul dintre cele mai importante locuri religioase din Iordania. In afara sanctuarului se poate vedea si monumentul sarpelui incolacit pe cruce, care simbolizeaza sarpele de bronz pe care Moise l-a purtat prin desert si crucea pe care a fost rastignit Iisus.

AM SCRIS UN ARTICOL DESPRE CELE MAI IMPORTANTE LOCURI CU INCARCATURA RELIGIOASA DIN IORDANIA PE CARE IL GASITI AICI

 Muntele Nebo
 Muntele Nebo

4. MAREA MOARTA

Putine senzatii sunt la fel de uimitoare ca plutirea in apele acestei mari care separa Iordania de Israel. Totul se datoreaza concentratiei mare de sare, de zece ori peste cea a oceanului. Dar si faptului ca este cel mai jos punct de pe fata pamantului. Dupa baie, nu uitati sa va dati pe corp cu noroiul sau care are nenumarate beneficii pentru piele.

PONTURI PENTRU UN SEJUR REUSIT LA MAREA MOARTA GASITI AICI

Marea Moarta
Marea Moarta

5. PETRA

Cea mai mare dintre comorile Iordaniei este, fara doar si poate, capitala fostul regat nabatean si cea de-a opta minune a lumii antice. Sapat in piatra (de unde si numele), orasul a fost fondat in secolul al VI-lea î.Hr. si a cunoscut succesul intre secolul I i.Hr. si I d.Hr., datorita amplasarii sale la rascrucea rutelor matasii, tamaiei si mirodeniilor. Un defileu ingust prin care se trece pe jos sau cu magarul duce la celebra sa usa sculptata in piatra cunoscuta sub numele de Tezaur, aceasta fiind insa doar o mica parte din tot ceea ce poate fi vazut in acest incredibil oras ascuns in desert.

CELE MAI IMPORTANTE LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STITI INAINTE DE A VIZITA PETRA, LE PUTETI CITI AICI

Petra
Petra
Petra

6. WADI RUM

Wadi Rum este un loc aparte in care aveti ocazia sa trai aventuri unice. Plimbarea cu balonul cu aer cald la rasarit este una dintre ele, insa pentru cei carora le este frica de inaltime, li se recomanda explorarea acestui loc intr-un jeep 4×4 sau, mai incet, pe spatele unei camile ghidate de un beduin. Iar petrecerea unei nopti intr-un cort sub cerul instelat este cireasa de pe tort.

DACA VRETI SA CITITI DESPRE EXPERIENTA NOASTRA IN DESERT, ATUNCI VA ASTEPT AICI

Wadi Rum
Wadi Rum
Wadi Rum
Wadi Rum

7. AQABA

Pe malul Marii Roșii, orasul-port Aqaba este cunoscut pentru plajele sale in care se practica tot felul de sporturi nautice, pentru hotelurile sale de lux, dar, mai ales, pentru ca este locul in care scafandrii din toata lumea isi dau intalnire pentru a descoperi minunile din adancurile sale.

DACA VRETI SA VEDETI CE PUTETI FACE INTR-O VACANTA IN AQABA, DATI CLIC AICI

Aqaba
Aqaba
Aqaba

8. MICA PETRA

Mica Petra este un alt sit nabateean, o versiune mai mica a Petrei. In ciuda dimensiunilor reduse, Petruta, asa cum imi place mie s-o alint, are un farmec aparte si ar fi chiar pacat sa nu o includeti in periplul vostru prin Iordania. Principalul sau punct de atractie este Biclinium, o pestera care ascunde cea mai mare si cea mai importanta pictura murala de pe vreme nabateenilor. Are avantajul ca poate fi vizitata gratuit, insa, cu toate astea, este adeseori ignorata pe nedrept de turisti.  

UN ARTICOL PLIN DE INFORMATII UTILE PUTETI CITI AICI

Mica Petra
Mica Petra

9. WADI MUJIB

La nouazeci de kilometri sud de Amman, se afla Wadi Mujib, rezervatia naturala aflata la cea mai joasa altitudine din lume (410 m sub nivelul marii). Aceasta comoara prea putin cunoscuta a Iordaniei se intinde pana la muntii Karak in sud si pana la Madaba in nord. Relieful sau a favorizat apartia unei biodiversitati unice cu peste 300 de specii diferite de pasari si mamifere. In anumite perioade ale anului aveti si voi ocazia sa porniti in explorarea rezervatiei Wadi Mujib, care ofera o mare varietate de trasee de drumetii, inot si escalada.

Wadi Mujib
Wadi Mujib

10. LOCUL BOTEZULUI

Indiferent daca sunteti sau nu o persoana religioasa, trebuie sa vedeti Al-Maghtas sau „Betania dincolo de Iordan”, despre care se spune ca ar fi locul in care Iisus a fost botezat. Importanta acestui site a fost atestata atat de UNESCO, care din 2015 l-a introdus pe lista Patrimoniului Mondial, cat si de Papii Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea si Francisc care l-au vizitat de-a lungul pontificatelor lor. Nu va luati dupa cei care spun ca nu este nimic de vazut, pentru ca e posibil sa regretati mai tarziu.

AM SCRIS UN ARTICOL DESPRE CELE MAI IMPORTANTE LOCURI CU INCARCATURA RELIGIOASA DIN IORDANIA PE CARE IL GASITI AICI

Al-Maghtas sau „Betania dincolo de Iordan”
Al-Maghtas sau „Betania dincolo de Iordan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *